Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Koningsdag = Woningsdag

Door de coronacrisis krijgt Koningsdag dit jaar een heel ander karakter, hoewel onvergetelijk. De dag begint om 09.45, met het luiden van de klokken door het hele land voor ons Koningshuis, de zieken, de nabestaanden van overledenen en allen die in de zorg werken. Aan het einde van de middag om 16.00 staat er een digitale toost op onze koning op het programma, dus zorg dat je glas klaar staat!

Voor de ouderen in Veenendaalse verzorgingstehuizen begint Koningsdag 2020, met een oranjetaartje bij de koffie, die ze aangeboden krijgen door de SOV. Daarna kunnen ze voor de televisie het speciale programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen kijken.

Mooiste versiering
Maar natuurlijk is de SOV heel benieuwd hoe iedereen er thuis een feestje van maakt, dus stuur een foto in van je versierde huis, appartement, tuin, kamer of….? De 3 leukste inzendingen krijgen een twinkeling. Stuur jouw inzending door ons te taggen via Facebook (@Koningsdag Veenendaal)!

Onderlinge verbinding
Als SOV delen we graag de verschillende initiatieven die er zijn vanuit de Veenendaalse samenleving. Het is inspirerend om te zien hoeveel verbinding er is onder de inwoners van Veenendaal. Ook in deze moeilijke tijden is er aandacht voor anderen en helpen we elkaar, waar mogelijk door de geldende beperkingen.

Wij wensen iedereen een fijne, gezonde en onvergetelijke Koningsdag 2020 in huiselijke kring. Volgend jaar halen we de schade dubbel en dwars in, wij hopen dat je dan ook van de partij bent.

Herdenking 4 mei
Voor 4 mei is er een alternatief programma gemaakt in samenwerking met de gemeente Veenendaal, hier volgt later meer informatie over, dus stay tuned (vanuit huis 😊)

Koningsdag 2020

Op vrijdag 20 maart heeft SOV het besluit genomen om de Koningsdag 2020 niet door te laten gaan. Vervolgens zijn we met de samenwerkende partijen, waaronder de gemeente gaan kijken naar alternatieven om Koningsdag en 5 mei te vieren en 4 mei te herdenken.

Aanvullende maatregelen
Echter op maandag 23 maart zijn er door de overheid aanvullende maatregelen genomen in de aanpak tegen het coronavirus. Een van de maatregelen is dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn.

Alternatieven
Gelet op de tijd en de onzekerheid betekent het, dat er voor dit jaar geen alternatieven worden georganiseerd voor Koningsdag en 5 mei.
Voor de herdenking bij het monument op 4 mei wordt er gekeken naar de alternatieven mogelijkheden om hier vorm aan te geven.

Verbinding
Het zou een groot feest worden in Veenendaal, alle krachten waren gebundeld. 75 jaar vrijheid is een feest van saamhorigheid en verbinding. En dat hebben we hard nodig in deze onwerkelijke tijd.
Als SOV vragen wij u, herdenk met respect en vier met respect en kijk naar elkaar om. Volgend jaar zetten wij ons weer in om u alsnog een geweldig feest te laten beleven.

Voor nu, denk aan elkaar, toon respect, houd afstand zodat we samen corona onder controle krijgen!